Soorten vloerbekleding

Overzicht van de verschillende soorten vloerbedekkingen

vloerbekleding-vloerbedekking

Soorten vloerbekleding.


soorten vloerenEen koude vloer is niet voor iedereen weggelegd, maar een vloerbekleding kiezen is ook niet heel gemakkelijk. Er zijn diverse factoren die bepalen of je de juiste keuze hebt gemaakt, zowel op estetisch als praktisch vlak. Een overzicht van alle mogelijkheden helpt u hopelijk verder in uw zoektocht.


Laminaat

laminaat vloerbedekking vloerbekleding

Laminaat is een populair alternatief op parket. Het bestaat in verschillende uitvoeringen en is daarentegen nog eens onderhoudsvriendelijk ook.

Lees artikel

Kurkvloeren

kurk vloerbedekking vloerbekleding

Kurk is een houten vloerbedekking dat warm is, comfortabel en zacht aanvoelt en het is daarenboven nog eens milieuvriendelijk en duurzaam.

Lees artikel

Vinyl vloer

vinyl vloerbedekking vloerbekleding

Novilon, de koning van de imitatie, onderhoudsvriendelijk en goedkoop. Zijn dit de enige voordelen of valt er meer te weten over vinyl vloeren?

Lees artikel

Tapijt

tapijt vloerbekleding

Tapijten en/of tapijttegels, wat maakt ze zo interessant? Het is goedkoop, zacht en comfortabel, maar hoe zit het met onderhoud en de plaatsing?

Lees artikel

Steentapijt

steentapijt vloerbedekking vloerbekleding

Steentapijt is een naadloze korrelvloer. Het wordt gegoten en is nadien relatief gemakkelijk in het dagelijks onderhoud. Ontdek hier het steentapijt.

Lees artikel

Linoleum / Marmoleum

linoleum vloerbedekking

Linoleum is een volledig natuurlijk product. Het is enorm duurzaam, maar kan moeilijk in vochtige ruimtes. Leer alles over linoleum in deze artikelen.

Lees artikel

Bamboe vloeren

Bamboevloer bamboeparket

Bamboe is een grassoort dat tijdens haar proces 'verhout'. Als vloerbedekking vrij onbekend ondanks dat het trendy, enorm stevig en ook warmtevol is.

Lees artikel

Betonvloer

Beton als vloerbedekking

Beton als vloerbedekking? Laat je niet misleiden, want woonbeton kan zeer mooi zijn binnen een strak design. Het is daar bij nog eens stevig.

Lees artikel

Parket

parketvloer

Parket heeft de reputatie om warmte en gezelligheid te brengen in eender welke kamer in een woning. Het is duurzaam en er zijn verschillende soorten.

Lees artikel

Gietvloer

gietvloer

Een gietvloer kan je niet vergelijken met een betonvloer. Het gaat om een naadloze vloer die waterdicht is en in elke kamer past, zelfs buitenshuis.

Lees artikel

Natuursteen vloer

natuursteen vloer

Natuursteen is een duurzame manier om je vloer mee te bekleden, je hebt er levenslang plezier aan. Ontdek hier wat natuursteen te bieden heeft.

Lees artikel

Tegelvloeren

tegelvloer

Ontdek meer over de meest populaire vorm van vloerbedekking: vloertegels. Duurzaam, stevig, onderhouds-vriendelijk zijn alvast de troeven.

Lees artikel

Advertentie