Parketvloer prijs

Parket richtprijzen en tips

vloerbekleding-vloerbedekking

Parket prijs.


Dat parket duurder is dan laminaat, is algemeen geweten. Er bestaan verschillende soorten parket waaruit je kan kiezen, elk hebben hun eigen prijsklasse. Om die reden kan je een parketvloer bekomen voor een prijs die ligt tussen 12 tot 75 euro per m2.

Wie fineerparket of laminaat kiest zal wel goedkoper een houten vloerbedekking hebben dan wie een massief parketvloer kiest maar zal daarop misschien wel iets inleveren als het aankomt op dat unieke sfeervolle en warme uitstraling dat massief parket heeft.
Het is dus eenvoudig om te besluiten dat parket grote uiteenlopende prijzen heeft, maar om je op weg te helpen hebben we wel een aantal voorbeelden en offertes bekeken als startpunt.

Prijzen inclusief plaatsing:

- Meerlagige multiplex parket met houtsoort arfrormiose, inclusief afwerking met olie: 175 euro per m2. De prijs hiervan kan zakken tot 100 euro per vierkante meter indien gekozen wordt voor een minder tropische houtsoort.

- Traditioneel strokenparket: gemiddelde prijs tussen 82,10 euro en 119 euro per m2 (prijs exclusief BTW).

- Traditioneel parket visgraat: gemiddelde prijzen tussen 137,00 euro en 155,00 euro per m2 (prijs exclusief BTW).

- Legklaar mozaïekparket: 46 euro per vierkante meter (prijs exclusief BTW).

Prijzen zonder plaatsing:

- Massief eiken parket, zonder afwerking in olie/vernis: 26 euro per vierkante meter.

- Massief Frans eiken parket, geschuurd met een dikte van 10mm: 31 euro per vierkante meter.

- Massief Frans eigen parket, geschuurd met een dikte van 20mm: 40 euro per vierkante meter.

- Fineerparket met toplaag uit echt hout, van degelijke kwaliteit: vanaf 45 euro per vierkante meter.

Prijzen van plaatsing:

De prijs voor de plaatsing van parket kan variëren van vakman tot vakman. Je mag rekenen op een gemiddelde van 30 euro per m2 inclusief BTW voor de plaatsing van je parket. Sommige vakmannen zullen zeker een vooronderzoek doen om na te gaan of de staat van de ondergrond goed is. Dit kan eventueel wel bijkomende kosten met zich meebrengen.

Je moet natuurlijk ook rekening houden dat je in sommige gevallen zelf nog moet schuren, of een ondervloer zal nodig hebben, een onderhouds- of herstellingskit moet aanschaffen en afwerkingmaterialen zoals plinten die samen het kostenplaatje toch de hoogte in duwen.

offerte parket en laminaat

De beste manier om een exacte prijsbepaling te krijgen is door offertes aan te vragen bij firma’s die hierin gespecialiseerd zijn. Wij helpen u daar graag in verder!
Vul onderstaand formulier in en kom in contact met maximaal 4 vloerders uit uw regio die ervaring hebben met de plaatsing van parket. Je ontvangt op die manier tot 4 verschillende offertes waarbij je gemakkelijk parket prijzen kan vergelijken.

Lees meer over parket: