Parket vloerbedekking

Parketvloer in uw woning

vloerbekleding-vloerbedekking

Een parket vloer.


Parket is voor de meesten nog steeds het neusje van de zalm als het aankomt op vloerbedekking. Het is makkelijk om deze in quasi elk interieur te integreren, het is verkrijgbaar in diverse natuurlijke tinten en kleuren waardoor het zeer warm aanvoelt en parket is slijtvast als het goed geplaatst en onderhouden wordt.

Parket is luxe?

Misschien denk je dat parket enkel mogelijk is voor huishoudens die een voldoende groot budget hebben, en dat parket een luxe is?
Dan heb je het niet helemaal bij het juiste eind. Massief parket mag dan wel zijn prijskaartje hebben, je mag niet vergeten dat er verschillende soorten parket zijn en dat er verschillende houtsoorten zijn die gebruikt kunnen worden om de prijs te drukken. Laminaat is natuurlijk wel geschikt als alternatief, ook keramisch parket wordt meer en meer gebruikt als alternatief maar voor velen is massief parket uniek en onvervangbaar.

Je zal dus inderdaad keuzes moeten maken als je slechts een beperkt budget ter beschikking heeft, maar veel alternatieven zijn echt de moeite waard als je er voor open staat.
Om je op weg te helpen in de beslissing of parket geschikt is voor jou, hebben we een reeks van artikelen geschreven over parket met hun voordelen, nadelen, in welke prijsklasses ze vallen, enz ... . Meer parket informatie kan je terugvinden in een van onderstaande artikelen.

Lees meer over parket: