Natuursteen voordelen en nadelen

Is een natuursteen vloer iets voor jou? Kom het snel te weten.

vloerbekleding-vloerbedekking

Natuursteen voordelen en nadelen


Natuursteen voordelen

Wat zijn nu de redenen om voor een natuursteen vloer te kiezen? Het zijn er heel wat, maar we overlopen ze graag even met u.

Natuursteen is een natuurlijk product wat eigenlijk betekend dat iedere tegel natuursteen verschillend en uniek is. Je hebt keuze uit heel wat kleuren aangezien er heel veel soorten gesteenten zijn met elk hun specifieke eigenschappen.

De vloer van elke kamer kan dus perfect een ander soort natuursteen hebben, maar het kan ook buiten gebruikt worden.

Een natuursteen vloer kan je ook combineren met vloerverwarming en het is bovendien zeer duurzaam en makkelijk in onderhoud. Een natuursteenvloer biedt een goede prijs- kwaliteitsverhouding omdat ze zeer lang kan meegaan en daarnaast toch ook een mooie luxe uitstraling hebben.

Natuursteen nadelen

Alhoewel een natuursteen vloer zeer duurzaam is en lang meegaat, kan de prijs wel vrij duur zijn. Het is immers een investering die je nu moet kunnen dragen, ook al heb je levenslang plezier aan een natuursteen vloer. Er zijn zeker ook goedkopere natuursteen tegels, maar die zijn misschien niet geschikt voor iedereen.

Alles bij elkaar beschouwd is het onderhoud vrij eenvoudig, maar in vergelijking met het goedkopere broertje van natuursteen (keramische tegels) zal je merken dat ze toch iets meer onderhoud vergen. Natuursteen vloeren hebben veelal extra bescherming nodig zodat ze levenslang kunnen meegaan en hun stijlvolle karakter kunnen behouden.

Keramische tegels komen ook in meer kleuren en structuren dan natuursteen, zo kan men met keramische tegels zelfs al houten planken nabootsen. Ook zijn natuurstenen veel fragieler ten opzichte van keramische tegels.

Lees meer over natuursteen als vloerbedekking: