Natuursteen vloer leggen

Natuursteen: Zelf leggen of vakman gebruiken?

vloerbekleding-vloerbedekking

Een natuursteen vloer leggen


Natuursteen vloeren kunnen geplaatst worden door een speciale mortel te gebruiken, maar het WTCB heeft reeds aangegeven dat lijmen de beste oplossing zou zijn. Het is dan wel belangrijk dat je een kleurloze lijm gebruikt.

Er zijn vier methodes waarop een natuursteenvloer kan geplaatst worden:

  • Met mortel op gestabiliseerd zand;
  • Met mortel op een harde ondergrond (zoals een bestaande tegelvloer);
  • Gelijmd op een harde ondergrond;
  • Gelijmd, rechtstreeks op de chape.

Natuursteen tegels kunnen makkelijk uitzetten, je voorziet daarom best altijd een voeg. Bij het plaatsen moet je er wel zeker van zijn dat de ruimte droog is. Ook als je de tegels op een dekvloer legt, moet je zeker zijn dat deze voldoende uitgehard is. Elders op de site kon je reeds lezen je hiervoor een termijn moet rekenen van 1 week per centimeter dikte van de dekvloer.

Let wel op als er vloerverwarming voorzien is: raadpleeg voor de plaatsing van de natuursteen vloer altijd de persoon die de vloer zal plaatsen, de installateur en leverancier. Op die manier worden foutjes vermeden. Wijs hen ook op het bestaan van WTCB voorschriften, zie hiervoor WTCB-T.V. 179 en 189. Vergeet niet dat je vloerverwarming niet direct na plaatsing mag opstarten. Wacht hiervoor minstens 1 maand.

Het is belangrijk om de natuurstenen niet te bevochtigen voor de plaatsing. De voegen moeten na de plaatsing minsten 14 dagen open liggen zodat de vloer volledig kan uitdrogen.

Zelf de vloer leggen?

Zelf een natuursteen vloer leggen is mogelijk als je een goede voorkennis hebt. Bij de meeste klussers zal men zich beperken tot het verlijmen van de tegels. De chape is heel belangrijk en moet goed liggen.

De meeste problemen met natuursteenvloeren zullen zich voordoen als de steen slecht geplaatst is. Je goed laten informeren en de tijd nemen om een vloerder met kennis te zoeken is dus geen overbodige luxe. Je kan alvast via onderstaand formulier op zoek gaan naar een vloerder en prijzen vergelijken.

arduin vloer

Door onderstaand formulier in te vullen zal je maximaal 4 offertes ontvangen van vloerders uit jouw regio.
Op die manier kan je vrij eenvoudig prijzen vergelijken voor de plaatsing van je natuursteenvloer


Begin nu uw gratis offerte aanvraag voor de plaatsing van uw vloer!

Lees meer over natuursteen als vloerbedekking: