Kurkvloer prijs.

De prijs van een kurkvloer en tips bij het kopen.

vloerbekleding-vloerbedekking

Kurkvloer prijs.


De prijs voor een kurkvloer is van een aantal dingen afhankelijk. Allereerst zijn er verschillende soorten kurk en deze hebben ook allemaal verschillende prijzen per vierkante meter. Daarnaast kan er nog verschil zitten in de wijze waarop de vloer wordt gelegd om verschillende motieven en patronen in de vloer aan te brengen. Ook zijn er voor de afwerking van de vloer verschillende mogelijkheden, zo zijn er verschillende plinten en sierlijsten beschikbaar.

De prijs van de meeste kurkvloeren ligt tussen 25 euro en 30 euro per vierkante meter, maar de prijs kan oplopen tot 60 euro per vierkante meter. Natuurlijk is dit een indicatie en zijn er ook goedkopere en duurdere varianten beschikbaar. Dit ligt aan het soort kurk dat er gebruikt is. Maar ook aan de kleur en de dikte van het materiaal bepalen de prijs.

Kurkvloer kopen: tip.

Informeer zeker naar de densiteit van het kurk. Een goede indicator is ook het gewicht van de tegels. Hoe zwaarder deze zijn, hoe beter. Een hogere intensiteit duidt aan hoeveel korrels er geperst zijn in een tegel. Hoe hoger dit is, hoe duurzamer (en veerkrachtiger) de kurkvloer is.

Algemeen beschouwd bestaan er vier kwaliteiten persingen:

  • low-density (380-400 kg/m3);
  • medium-density (420-450 kg/m3);
  • high-density (500-550 kg/m3);
  • super high-density (580-650 kg/m3).

Stem de densiteit af op het gebruik van de kurkvloer: een vloer in de slaapkamer zal minder snel slijten dan een vloer in de hal.

Klaar voor een kurkvloer?

offerte kurkvloerDoor onderstaand formulier in te vullen ontvang je tot maximaal 4 verschillende offertes van professionele vloerders uit uw regio. Online offertes aanvragen betekent: Snel en eenvoudig prijzen vergelijken om nadien de beste keuze te maken voor uw kurkvloer.

Begin hier uw gratis offerte aanvraag voor de plaatsing van uw kurkvloer!

Meer informatie over kurkvloeren kan je terugvinden in onderstaande artikelen.