Gietvloer onderhoud

Gietvloeren kuisen en onderhouden

vloerbekleding-vloerbedekking

Een gietvloer onderhouden.


Een gietvloer onderhouden is zeker niet moeilijk of lastig. Deze is immers naadloos en waterdicht en dus in vele opzichten hygiƫnischer dan een klassieke vloerbekleding met voegen omdat het vuil zich daar niet in kan vastzetten.

Het is mogelijk om dagelijks te stofzuigen. Een gietvloer is krasbestendig, maar let op: niet krasvrij! Als er krassen op de vloer komen dan zullen deze echter meestal niet heel erg zichtbaar zijn. Jij zal ze wel sneller zien omdat je van de krassen afweet. Daarnaast slijten de randjes van de krassen na verloop van tijd ook af waardoor het iets minder opvalt dat ze aanwezig zijn.

Een gietvloer kan je zonder problemen dweilen met lauw water, maar heet water vermijd je best omdat dit voor enkele dagen zichtbaar kan blijven op de vloer. Mors je een drankje op de vloer, dan mag dit ook geen probleem geven aangezien een gietvloer vloeistofdicht is. Rode wijn kan wel vlekken maken en daar neem je het best geen risico en verwijder je de vloeistof best zo snel mogelijk.

Het dagelijkse onderhoud kan ook gebeuren met een vochtige microvezeldoek. Er bestaan ook speciale gietvloerreinigers en onderhoud kits, maar deze hoef je niet altijd te gebruiken.

Samengevat kan het kuisschema er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

  • Dagelijks: onderhoud met stofzuiger en kuisen met microvezeldoek als de vloer enigszins vuil lijkt.
  • Wekelijks: er snel eens overheen met een dweil
  • Trimestrieel: even de speciale reiniger gebruiken om je vloer in optimale conditie te houden.

gietvloer kuisenGrote ruimtes zoals bijvoorbeeld showrooms doen er wel goed aan om de vloer elk kwartaal te boenen of een schrob/zuig behandeling toe te passen. Hierbij wordt er dan gebruik gemaakt van een witte pad onder een roterende machine die men ook kent als de Woodboy. De kost ramen we gemiddeld op 1,50 euro per vierkante meter. Je kan hiervoor een schoonmaakbedrijf aanspreken.

Op zoek naar een betaalbaar schoonmaakbedrijf? Dan kan je hier vrijblijvende schoonmaak offertes aanvragen.

Lees meer over gietvloeren: