Gietvloer verwijderen

Gietvloeren vernieuwen, herstellen of verwijderen

vloerbekleding-vloerbedekking

Een gietvloer verwijderen.


Is het mogelijk om een gietvloer te vernieuwen, herstellen of te laten verwijderen? Het antwoord is in de meeste gevallen: JA.

Gietvloer vernieuwen

Een gietvloer vernieuwen kan soms nodig zijn. Denk bijvoorbeeld maar als je een nieuwe woning overneemt, fan bent van gietvloeren maar de toplaag niet naar jou zin is. Geen probleem: De gietvloer kan perfect voorzien worden van een nieuwe eindlaag.

Het bedrijf in kwestie dat je hiervoor aanspreekt zal dan de toplaag licht opschuren zodat het lijkt alsof je een nieuwe vloer hebt. Het is ook mogelijk om de kleur van je gietvloer te veranderen.

Gietvloer herstellen of verwijderen

Ongelukken gebeuren soms waardoor een gietvloer herstelling nodig heeft. Dit vormt ook geen probleem: Het bedrijf dat u contacteert zal een stuk van de gietvloer kunnen verwijderen en deze nadien opnieuw opvullen met epoxymortel.

Nadien zal de vloer wel opnieuw moeten opgeschuurd worden en zal er een nieuwe laag gegoten moeten worden om terug het naadloos uitzicht te verkrijgen.

Wens je de gietvloer opnieuw te lakken? Slijtage op lange termijn valt immers niet uit te sluiten dat je je vloer eens wil opwaarderen. Onderhoud je je vloer goed, dan heb je daar zeker 10 jaar genot van. De kostprijs hiervoor bedraagt ongeveer 15 euro per vierkante meter voor het opwaarderen van uw gietvloer.

Lees meer over gietvloeren: