Betonvloer storten

Zelf een betonvloer storten

vloerbekleding-vloerbedekking

Zelf een betonvloer storten.


Een betonvloer laat je best storten door een ervaren vakman. Je kan het ook gerust zelf doen maar dit doe je best met de grootste voorzichtigheid.
Je begint met het verwijderen van de oude vloer. Vulzand kan gebruikt worden om de kruipruimte te vullen. Doe dit tot aan de onderrand van de houten balken en zorg ervoor dat het vulzand goed wordt aangedrukt. Vervolgens leg je er een folie over om te voorkomen dat het water uit het beton wegzakt in het vulzand.

Over de folie breng je vervolgens een krimpwapeningsnet aan. Dit moet verhinderen dat het beton zal krimpen tijdens het drogen. Dit dient net iets boven de vloer te zweven. Isolatieschuim kan je aanbrengen in de naden en kieren tussen de wanden en de vloer om te voorkomen dat het beton wegloopt. Een afvoerputje kan je voorzien van een berschermdop. Harde isolatieplaten dienen 5 cm dik over het krimpnet geplaatst te worden.
Op de randen moet je een klitband aanbrengen om te verhinderen dat het beton tegen de wand komt.

betonvloer stortenLeidingen voor rioleringen, elektriciteitsvoorzieningen, gas, … kunnen perfect ingestort worden in de betonvloer. Ommantel ze goed met PCV. Let op: CV-leidingen en waterleidingen moet niet ingestort worden en ze dienen voorzien te zijn met een mantelbuis die minimaal 1 centimeter dikker is dan de leidingen zelf.

Je kan nu het beton storten. Afhankelijk van je situatie zal deze minimaal 8 centimeter tot 12 centimeter dikte moeten bedragen. Om de betonvloer te egaliseren kan je een afreilat gebruiken. De vloer moet voldoende tijd krijgen om te kunnen drogen.

Lees meer over betonvloeren: