Bamboeparket als vloerbekleding

Bamboe parket voor uw vloer?

vloerbekleding-vloerbedekking

Bamboeparket.


Parket in een milieuvriendelijk jasje: zo kan je bamboeparket beschrijven. Het heeft de unieke eigenschap van de ringen die terug te vinden zijn als 'knopen' in het vloeroppervlak en is zeer stevig waardoor het geschikt is voor vloeren die intensief gebruikt worden.
Ecologie en trendy design kunnen dus perfect gecombineerd worden. Omwille van zijn structuur, is bamboe geschikt voor decoratieve toepassingen. Dat is ook de reden waarom het ook voor meubilair gebruikt wordt.

Ecologisch en duurzaam.

Bamboeparket is ecologisch en zeer duurzaam. Daarenboven is het ook geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Op het internet zijn diverse meningen over bamboeparket terug te vinden. Vaak wordt er geklaagd over krassen die zich snel zouden vormen. Dit heeft vermoedelijk te maken met het type afwerkingslaag dat wordt gebruikt. Een parketvloer kan je oliën of vernissen. Vernis is iets harder en daardoor krasbestendiger. Bamboe is een zeer sterk materiaal, krassen zouden dus niet direct mogen voorkomen. Er kan ook een verschil zitten in de soort dat je gekocht hebt: plain pressed is veel krasvrijer dan side pressed.

Voordelen van bamboeparket.

bamboe parketBamboeparket kan goed tegen temperatuursschommelingen. Het zal minder krimpen en uitzetten in tegenstelling tot andere soorten houtvloeren. Bamboeparket kan veelal met een kliksysteem worden geplaatst, wat het dus zeer eenvoudig maakt om deze zelf te installeren. De prijs is zeker haalbaar en bamboeparket is relatief onderhoudsvriendelijk.

Tot slot geven we ook mee dat bamboe ook een uniek en warm design kent. De fijne structuur zorgt er voor dat een bamboevloer trendy oogt, terwijl ook diverse klassieke uitvoeringen beschikbaar zijn. Naturel of Karamel zijn voorbeelden van deze klassieke uitvoeringen.

Bamboeparket prijzen.

Bamboeparket is niet zo heel erg duur omdat het onuitputtelijk aanwezig is, je krijgt er ook nog eens een vloer met hele goede eigenschappen voor terug. Je kan een bamboeparket laten leggen voor een prijs van ongeveer 60 euro per vierkante meter inclusief BTW. Daar zit dan ook alles inbegrepen: levering van de bamboevloer, de plaatsing en afwerking ervan.

Bamboeparket kopen.

Naast diverse gespecialiseerde webshops waar je bamboeparket online kunt kopen, kan je bamboeparket ook in doe-het-zelf winkels zoals Brico kopen. De prijs van bamboeparket bedraagt ongeveer 33 euro per vierkante meter. Ga je het bamboeparket kopen in een parketwinkel, dan zal je gauw merken dat de prijzen zullen beginnen rond 40 euro per vierkante meter. Het is wel mogelijk dat je bij een parketwinkel meer keuzes zal hebben.

Tip: als je je bamboevloer online koopt, vraag dan eerst stalen op zodat je weet wat je precies koopt. Meestal kan je stalen gratis verkrijgen of dien je enkel transportkosten te betalen.