Vloerverwarming vraag en antwoord.

Vloerverwarming vraag? U leest het antwoord hier.

vloerbekleding-vloerbedekking

Vloerverwarming FAQ: vragen en antwoorden.


Op deze vragen vind je een antwoord:

Vloerverwarming combineren met een parketvloer of een laminaatvloer, kan dat?

Vloerverwarming met een parketvloer of laminaatvloer is perfect mogelijk. Er dienen wel enkele technische voorwaarden vervuld te zijn. Omdat men een bijkomende thermische weerstand zal ondervinden als de vloerbedekking van hout is, zal de warmte-afgifte van de vloerverwarming kleiner zijn, waardoor het rendement zakt.

Om dit verschil te compenseren kan men het beste vloerverwarming toepassen in woningen die goed zijn geisoleerd en deze te gebruiken als basisverwarming in combinatie met convectoren voor bijvoorbeeld een snelle opwarming.

De warmteweerstand kan ook beperkt worden door er voor te zorgen dat de parketvloer niet te dik is. De dikte hangt van het gebruikt hout, al beveelt men meestal aan om massief hout te vermijden.

Alle Quick-Step laminaatvloeren zijn geschikt voor een plaatsing op traditionele vloerverwarming.

Zijn er verschillen tussen elektrische vloerverwarming en vloerverwarming op basis van water?

Elektrische vloerverwarming wordt ook gebruikt om ruimtes vorstvrij te houden.

Een zwevende vloer op vloerverwarming plaatsen, is dat mogelijk?

Luchtlagen dienen altijd zo veel als mogelijk vermeden te worden om de simpele reden dat deze een warmteisolerend effect hebbe. Dit zal het rendement van de vloerverwarming verlagen. Zwevende vloeren worden meestal ook gecombineerd met isolerende onderlagen. Dit zijn materialen met een bepaalde warmteweerstand en zijn dus niet echt geschikt voor combinatie met vloerverwarming.

Op welke vloeren kan vloerverwarming worden toegepast?

Vloerverwarming is mogelijk bij tegelvloeren, parketvloeren, zeil, houten vloeren en natuursteen. Vloerverwarming kan ook bij tapijt, als het tapijt niet dikker is dan 10 millimeter.

Tegels zijn het meeste geschikt voor vloerverwarming omdat deze de warmte goed geleiden. In combinatie met natuursteen moet je er wel op letten welke soort je gebruikt. Bepaalde soorten zijn niet geschikt omdat ze op de warmte kunnen reageren en op termijn kunnen barsten. Wat de voeg betreft bij tegels, kan je best kiezen voor een elastische voeg omdat een vloer bij vloerverwarming leeft en de elastische voeg meewerkt om dit op te vangen.

De blauwe hardsteen op zich kan ook gecombineerd worden met vloerverwarming (zowel met het nat of droog systeem). Ook naar warmte doorgifte stelt blauwe hardsteen weinig of geen problemen.

Kurk in combinatie met vloerverwarming is ook een mogelijkheid, maar de plaatsing moet goed gebeuren. Bepalende factoren zijn de kurkdikte en de persing van de kurkvloer. Zwevende kurk is echter wel uit den boze.

Kunststof vloerbedekkingen met bitumen is niet geschikt in combinatie met vloerverwarming. Vloerbedekking in kunststof dient te worden gelijmd om een degelijke hechting met de chape te bekomen en zo isolerende luchtlagen te weren.

Hoe is de opbouw van vloerverwarming?

opbouw vloerverwarmingEr komen meer en meer systemen op de markt waardoor zich de vraag wel gesteld kan worden in welke mate dit invloed heeft op de vloeropbouw. Zowel natte als droge systemen hebben hun eigen opbouw.

Voor meer informatie over de opbouw van vloerverwarming kan je altijd terecht op:

Wordt de vloer niet te warm als het buiten koud is?

Indien de installatie correct is gebeurd, kan dat niet. Europese normen bepalen dat de maximale vloeroppervlaktetemperatuur 28 tot 29 graden bedraagt. Als de gevraagde comforttemperatuur niet bereikt wordt met een vloertemperatuur van 29 graden, moet een bijkomend circuit worden voorzien. Het is belangrijk dat je beroep doet op een ervaren vakman.

Welke voordelen of nadelen biedt vloerverwarming?

Vloerverwarming heeft aangename voordelen, maar voor sommigen kunnen ook de nadelen enorm doorwegen. Alle voordelen en nadelen worden apart besproken in dit artikel op onze website.

Is vloerisolatie mogelijk met vloerverwarming?

Vloerisolatie is zelfs aan te raden bij vloerverwarming. Lees er meer over in dit artikel.

Welke soorten vloerverwarming bestaan er?

De bekendste soorten zijn vloerverwarming op warm water en elektrische vloerverwarming. Daarnaast heeft elke soort ook zijn eigen installatie voor het leggen van vloerverwarming. Een overzicht van de soorten vloerverwarming kan je op deze pagina terugvinden.

Wat bedraagt de kostprijs van vloerverwarming?

Vloerverwarming inclusief plaatsing kost ongeveer 40 tot 80 euro per vierkante meter. Bespaar ook tot 30% door offertes aan te vragen en deze te vergelijken, dit kan je hier doen:

offerte vloerverwarmingDoor onderstaand formulier in te vullen ontvang je tot maximaal 4 verschillende offertes van vloerverwarming specialisten uit uw regio. Online offertes aanvragen betekent: Snel en eenvoudig prijzen en services vergelijken om nadien de beste keuze te maken.

Bekom hier uw gratis offerte aanvraag voor de plaatsing vloerverwarming!

Start hier uw aanvraag:

Meer over vloerverwarming: