Vloerverwarming

Vloerverwarming tips en advies.

vloerbekleding-vloerbedekking

Startpunt rubriek vloerverwarming.


Meer en meer mensen kiezen voor de aangename warmte die vloerverwarming te bieden heeft. Je hebt wellicht al van vloerverwarming gehoord, misschien heb je het zelfs al overwogen om zelf vloerverwarming te laten aanleggen, maar had u geen idee wat er allemaal bij komt kijken.
In deze reeks van artikelen kan u meer te weten te komen over vloerverwarming: het ontstaan van vloerverwarming, welke types er zijn en wat je moet weten wanneer je vloerverwarming wilt installeren in uw huis.

Inhoud van het artikel:

Vloerverwarming: oorsprong.

Wie denkt dat vloerverwarming een moderne luxe is, heeft het volledig bij het verkeerde eind. De Romeinen waren namelijk de eersten die besloten dat een verwarmde vloer wel lekker aanvoelt. Ze bouwden een voor die tijd ontzettend ingenieus systeem dat zich volwaardige vloerverwarming mocht noemen. Wanneer u dus over uw verwarmde vloer loopt, ligt er in feite twee decennia lang aan geschiedenis onder uw voeten.

Impact vloerverwarming op uw budget.

Meer info over vloerverwarming: Wie denkt dat vloerverwarming torenhoge energierekeningen met zich meebrengt, heeft het mis. De luchttemperatuur hoeft namelijk niet zo hoog te zijn als bij normale verwarming, waardoor dit type verwarming doorgaans een hoger rendement heeft dan traditionele verwarming. Vloerverwarming is eenvoudigweg een waardig alternatief voor radiatoren. Bijkomend voordeel is dat u de radiatoren het huis uit kunt doen, wat u een klein beetje woonruimte scheelt en de kamer net wat mooier maakt.

Tip: Als je je vloerverwarming gaat kopen bij een zelfbouwmarkt (bijvoorbeeld Selfmatic), vraag dan ook of ze ecocheques aanvaarden. Dat is meestal wel het geval. Op die manier bespaar je al met vloerverwarming, alvorens de installatie effectief heeft plaatsgevonden.

Meer over vloerverwarming: